Reme Home. Ep 1.

Azi dimineata am avut o revelatie. In timp ce ma bucuram de cafeaua mea, in bucataria mea (pe banii si pe muzica mea, vorba cantecului, hahaha), am dat peste niste poze facute anul trecut.

Repet: ANUL TRECUT.

Era o poza facuta cu telefonul, ca sa-mi aduca aminte cum arata bucataria mea inainte de a transforma aceasta casa in… acasa.

Deviind putin de la subiectul “bucataria”, as vrea sa va spun ca povestea casei noastre e, oarecum, dureroasa… Am inceput sa o construim in doi, dar ne-am pierdut pe drum. Asa ca treaba a ramas acum… pe mine. Uneori e funny, alteori –  dureros sa continui proiectul asta.

Sunt momente in care ma provoaca orice noua lucrare, alteori ma doare sufletul. Dar, de cele mai multe ori, aleg sa ma bucur de fiecare pas facut spre finalizarea proiectului “acasa”.

Revenind la dimineata mea de sambata, spuneam ca am gasit fotografia asta:

IMG_0622

E facuta chiar inainte de montajul circuitului pentru incalzirea in pardoseala. Nici macar usile nu erau montate. Ce vedeti in poza este pardoseala pe care a fost aliniat polistirenul extrudat de 10cm. Peste el a urmat plasa de buzau, iar peste aceasta – cablurile pentru incalzirea in pardoseala. Peste toate cele, mai apoi, s-a turnat o sapa nivelanta iar abia dupa cateva saptamani de la uscare, am montat gresia.E ca la prajitura. :))

In fotografia urmatoare vedeti ce model de gresie minunat am reusit sa gasesc. Am tinut neaparat sa para ca e parchet, dar sa fie gresie, pentru ca “piatra” e cel mai bun conductor, si asta a fost important in cazul incalzirii in pardoseala.

Mobila de bucatarie e vedeta casei. Nu e facuta la IKEA, asa cum crede toata lumea, pentru ca am gasit un domn cu un pret prietenos in Bucuresti, care a facut-o pe comanda in atelierul lui, la mai putin de jumatate de pret. Aproape orice mester va poate face o bucatarie ca asta, atat timp cat lucreaza cu niste distribuitori de materiale seriosi.

Secretul bucatariei mele sta exclusiv in fronturi: adica  usile mobilei. Ele se fac toate intr-o fabrica din Mures. Dati o cautare aici, in cazul in care aveti nevoie: NettFront

Vin gata facute, iar mesterul doar le monteaza. Au zeci de variante de culori, texturi si modele, iar eu i-am gasit la targul de mobila de la Bucuresti.

De la IKEA, in schimb, am cumparat candelabrul si masa de bucatarie. Masa e luata din zona “produsele asa cum sunt”,ceea ce inseamna ca a fost gata montata si automat redusa la 50% – sa fi tot fost 220 de lei, o nimica toata.

image1

Cu scaunele e o poveste mai veche, dar super amuzanta: am vrut sa le aruncam, dar totusi le-am mai dat o sansa. Dupa ce s-au cocotat toti muncitorii pe ele, le-am dat cu smirghel intr-un weekend si le-am vopsit cu o vopsea lila, pe baza de apa, gasita la Leroy Merlin. Faza faina cu vopseaua pe baza de apa e ca nu miroase DELOC. Asa ca a fost o activitate de weekend perfecta, mai ales pentru Serban.

Cam atat de acasa. Ma intorc cat de curand cu episodul doi. Va pup!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s