Hei, salut! Cat timp creste aluatul meu de paine, eu iti scriu cum se face! Crazy, huh?
De cand m-am mutat la casa si mi-am cumparat cel mai bun cuptor electric din lume, fac paine mai ceva ca o brutarie. :))
Am ajuns intr-atat de lenesa, incat prefer sa fac o paine, decat sa-mi misc fundul pana la magazinul de la colt. Ha!
Am cea mai tare reteta de paine, care chiar se face singura! Pe bune, chestia asta nu are nevoie de framantat!!
Uite cum se face. Ai nevoie de:
340 ml apa calduta
1 plic de 7gr drojdie uscata
2 lingurite de zahar
4 linguri ulei de masline
500 gr faina
2 lingurite de sare
Pasii sunt simpli. In prima faza, amesteci apa calduta cu drojdia, zaharul si uleiul de masline.
Apa trebuie sa fie calduta, ca sa activeze drojdia, nu fierbinte, atentie!
Incorporezi faina si mai apoi adaugi sarea. Ai grija sa nu pui lingurita cu varf, ca sa nu-ti explodeze papilele :).
Dupa ce ai amestecat bine aluatul, acoperi vasul cu o folie de plastic si astepti pana isi dubleaza marimea. Cand faina e incorporate asa cum trebuie, arata cam asa:
Dupa ce si-a dublat marimea, arunci toata compozitia intr-o tava, nu conteaza ce marime are aceasta, adaugi ce mirodenii ai tu pofta si o dai la cuptor, la 180 grade timp de 30 min. Eu adaug intotdeauna cimbru sau rozmarin si miez de seminte crude, decojite.
YUUUM
Aluatul il pun de fiecare data intr-o tava de tarta, pentru ca mi se pare simpatica forma.
Poti face si testul scobitorii ca sa fii sigur ca s-a copt.
Opera mea de arta, dupa 30′ la cuptor Tanaaaaaaa!
That’s all folks! Sa-mi scrieti daca v-ati lins pe dej’te.
Love, brutaria Reme
340 ml apa calduta
1 plic de 7gr drojdie uscata
2 lingurite de zahar
4 linguri ulei de masline
500 gr faina
2 lingurite de sare